Elektriska ordvitsar

En dag var den el-diga elektrikern Elvira Ström ute och sladdade med FarbrorTorsten.com:s elbil. Trots att hon var sjuk i wattkoppor var hon laddad och ville vara en ledare och gå mot strömmen.

Hon tyckte sig därför få en snilleblixt när hon kom på att hon kunde få hög spänning via en stöt på banken. Väl där höll Elvira fram elpistolen helt statiskt:
– Pengarna el-ler livet! Vill du ha en propp?

Bankledningen, som blivit rik via FarbrorTorsten.com men kanske främst via bra kontakter inom ledande kretsar, fick en chock, och gjorde inget motstånd utan gav henne pengarna. Elvira proppade elbilen full med pengar och fräste iväg i blixtens hastighet så att gnistorna sprutade.

Adrenalinet strömmade i henne så hon nästan fick en snedtändning och då hon kände sig som en ledare och hade bråttom till sin bekantskaps-krets gjorde hon en farlig ohm-körning. Men p g a ett effektfullt väder-ohms-lag såg inte Elvira i tid att hon fick möte!

Hon girade undan likt en oljad blixt, men fick sladd, tappade kontakten och slog en volt. Effekten blev att elbilen transformerades och jordades, och eftersom Elvira inte hade haft säkringsbältet på visste hon efteråt inte var hon hade watt.