Pandemiskämt

Pandemier där virus sprids över världen är inget att skoja om, däremot kan vi dra pandemiskämt om folks galna reaktioner och överdrivna ageranden. Som det där med att folk började hamstra toapapper som galningar våren 2020.

Först en liten varning. Vet du varför man inte får ge äldre kvinnor oralsex nuförtiden? För att du kan starta en hel pandemi om du äter en gammal fladdermus.

ansiktsmask-sallad

Bild 1 av 50

Pandemihumor i bilder och viktig info

Nu är det viktigt att vi inte skojar bort detta utan inser hur hemskt det är att behöva sitta i karantän. Oavsett om det är covid-19 eller annan pandemi.

Fyra stadier karantän med Mona Lisa.

Fyra stadier karantän med Mona Lisa. Nu är det viktigt att vi inte skojar bort detta utan inser hur hemskt det är att behöva sitta i karantän. Oavsett om det är covid-19 eller annan pandemi.

Socialt avståndstagande är bra för att inte sprida farliga virus vidare, men går det till överdrift kan effekten bli komisk. Kläder och rymddräkter för att hålla avstånd och inte smitta eller bli smittad. Det sägs även att det gäller att ha distans till sig själv.

Covid19-skämt och andra pandemiskämt

I början av pandemin hamstrade folk toapapper. Varför? Nös någon så var det tio som sket på sig av smittrisken!

Om din partner gräver en grav ute i trädgården kanske ni har suttit i karantän för länge.

I Finland undrar man varför man måste så mycket närmare varandra än vanligt. Ett socialt avståndstagande på två meter för att undvika virusspridning är ovanligt nära när två personer träffas i Finland. Även eremiter i andra länder undrar varför man alls måste gå så nära någon.

Det är inte bra att äta nötkött kvällstid just nu. Man måste undvika ko vid 19.

– Varför stal mannen en kossa?
– Han var en ko-rånare.

Nu är det bäst att inte lägga ut fler covid19-skämt, för de sprider sig så snabbt.

Pandemibilder

Folkhälsomyndigheten gick hårt fram under pandemin 2020:

Folkhälsomyndigheten under pandemin 2020. Den svenska linjen med mindre nedstängningar än i andra länder försvarades, men frågan är hur överlägset bäst den strategin var.

Den svenska linjen med mindre nedstängningar än i andra länder försvarades, men frågan är hur överlägset bäst den strategin var.

Det jag hoppas är ett pandemiskämt är överdrivna skydd, som det här:

Ett heltäckande skydd i influnsetider och i pandemier.

Ett mindre bra skydd är även detta:

Rena pandemiskämtet. Ibland undrar jag om vi alls ska låta vissa vuxna tänka själva. Att sätta en ansiktsmask på en bäbis så här med hål för ögonen… som om det vore en maskerad?!

Ibland undrar jag om vi alls ska låta vissa vuxna tänka själva. Att sätta en ansiktsmask på en bäbis så här med hål för ögonen… som om det vore en maskerad?!

Fångar fick tydligen vaccin före personalen.

Fångar fick tydligen vaccin före personalen. ”Sticker i ögonen?” Aj då, vilket hårt straff för fångarna. Det kan inte se bra ut. Bäst att hålla ögonen öppna och bevaka utvecklingen.

Din mamma är så ful att hela världen skapade ett virus bara för att få henne att bära ansiktsmask. Om du mot förmodan gillade detta finns det fler på FarbrorTorstens sida med  Din mamma-skämt.

Din mamma är så ful att hela världen skapade ett virus bara för att få henne att bära ansiktsmask. Om du mot förmodan gillade detta finns det fler på FarbrorTorstens sida med  Din mamma-skämt.

Agnes Wold tog ut segern mot coronasmittan i förskott redan i mars 2020 och tackade Tegnell och Folkhälsomyndigheten. Egentligen är det tragiskt, men också komiskt mitt i allt elände:

Agnes Wold tog ut segern mot coronasmittan i förskott redan i mars 2020 och tackade Tegnell och Folkhälsomyndigheten. Egentligen är det tragiskt, men också komiskt mitt i allt elände

Steget Efter skojar här nedan om pandemins ofrivilligt roligaste person, Anders Tegnell. ”Ja absolut, det är det såklart inte, ja.”

Steget Efter skojar här nedan om pandemins ofrivilligt roligaste person, Anders Tegnell.

Se även Elakingens pandemibilder om Toapappershysterin i coronakrisen 2020.