Religiösa skämt med Farbror Torsten

Religiösa skämt är detta, även om allt som hänt nedan är helt sant. Tyvärr. Religion är nämligen inte Farbror Torstens starka sida. Heller. Å andra sidan blir han ibland heligt förbaskad och ibland saligt glad, men vad hjälper det.

Tacka vetenskapen istället för gud. Annars kommer du till helvetet. 🙂 

Webbmastern för FarbrorTorsten.com stod vid en busshållplats och svor när en gammal präst gick förbi:
– Tror du inte att djävulen hämtar dig om du ropar på honom?
– Det är väl värre för dig, du pratar ju illa om Djävulen varje söndag. Är det någon han ska hämta är det väl dig?

* * *

För länge sedan hade webbmastern för Farbror.Torsten.com omotiverat infiltrerat kyrkan och lurat dem att han var präst. Farbror Torsten var dock så nervös inför sin första nattvard att han inte ens kunde prata ordentligt. Inför sin andra nattvard söndagen därpå berättade den äldre biskopen hur man kunde göra för att slappna av lite. Han föreslog följande: – Nästa gång, ta ett par droppar vodka i ett vattenglas och drick det. Du kommer genast att märka hur avslappnad du blir. Söndagen därpå gjorde Farbror Torsten som han blivit tillrådd och kände genast hur avslappnad han blev. Nattvarden flöt på fint och han stammade inte alls. Efter nattvarden hittade prästen ett brev från Ärkebiskopen på sitt rum. 

Käre Fader Torsten, nästa gång ska ni lägga ett par droppar vodka i ett vattenglas, inte ett par droppar vatten i ett vodkaglas. Jag tänker berätta om några fel jag lade märket till, så att det inte upprepas nästa söndag: Den lilla skålen bredvid altaret är inte en toalett. Försök att undvika att luta er mot statyn som föreställer Jungfru Maria och speciellt att krama henne på brösten. Budorden är 10, inte 12. Lärjungarna är däremot 12 inte 7. Och ingen av dom är dvärg. Vi hänvisar inte till vår Herre Jesus Kristus som ”JC and the boys”. Vi hänvisar inte heller till Judas som en ”jävla skvallertacka”. Bin Laden har ingenting med Jesu död att göra. Syndarna hamnar i helvetet inte i hästarslet. Fader Vår skall läsas mot himlen, inte genom att göra vågen. Den typen som satt i hörnet vid altaret som ni hänvisade till som ”bögen” och ”mögelkäftad transvetit”, var jag. Jag hoppas att dessa saker skall rättas till tills nästa nattvard. 

Med vänliga hälsningar 
Ärkebiskopen

* * * 

Påven av Rom ville in i himmelriket, men då Sanke Per hade semester stod där en vikarie nämligen webbmastern för FarbrorTorsten.com – Farbror Torsten själv.
– Jag är Påven av Rom, släpp in mig.
– Påven av Rom? Har jag aldrig hört talas om…
– Ring då till Gud Fader och fråga, han vet vem jag är.
Farbror Torsten tog luren:
– Hello Chefen, jag har en kille här som heter Påven av Rom och han vill in…
– Nej, honom känner jag inte. Han ska säkert dit ner.
– Nej, nej! utropade påven allvarligt oroad. Ring till Jesus då! Han måste känna igen mig!
Webbmastern för FarbrorTorsten.com ringde igen:
– Hello Junior, känner du nån som heter Påven av Rom? Jaså inte det…
Nu började påven gripas av panik. Han stammade:
– Men fråga den helige ande då! Han vet säkert vem jag är!
– Ok, jag gör ett sista försök:
– Hello Smokey, vet du vem Påven av Rom är? Han är här och vill in i himlen…
– Den?! Det var ju han som spred ut rykten om mig och jungfru Maria!! Skicka honom rakt till helvetet!

Webbmastern för FarbrorTorsten.com träffar en präst en söndagseftermiddag vid den stora floden, som rinner genom byn.
– Herrn, är ni redo att finna Kristus? frågar prästen.
– Visst, inga problem.
Prästen doppar Farbror Torstens fula huvud i floden för att döpa honom. Sedan frågar han:
– Nå, har du funnit Kristus än?
– Nej.
Då upprepar prästen behandlingen för att se om en ökad dos möjligen kan ge bättre verkan. Men inte heller denna gång hjälper det. Den tredje gången håller prästen ner Torstens huvud i nästan trettio sekunder under vattnet. När han kommer upp frågar prästen återigen:
– Nå, har du funnit Kristus än?
– Nej. Är du säker på att det var här han föll i?

Webbmastern för FarbrorTorsten.com kommer in på en bar och beställer in en öl. Bartendern ställer den framför honom och webbmastern Farbror Torsten slår ut hela glaset över honom.
– Vad gör du, skriker bartendern.
– Jag ber om ursäkt, säger Torsten. Jag vet inte vad som far i mig, men varje gång jag går in på en bar och får min öl så slår jag ut hela glaset över bartendern och efteråt skäms jag så förfärligt.
– Du borde gå till i psykoterapi, säger bartendern.
Farbror Torsten går sin väg och syns inte till på flera månader men så en dag kommer han in på samma bar igen och beställer en öl. Bartendern ställer ölen framför skaparen av FarbrorTorsten.com som häller ut hela glaset över bartendern.
– Vad tar du dig till, skriker bartendern. Gick du inte i någon psykoterapi??!
– Jomenvisst. Och nu skäms jag inte ett dugg!