Farbror Torstens farliga kärleksskola

Inget levande har misslyckats mer än Farbror Torsten, allra minst inom kärlekens område. Därför har han ett och annat att lära ut när det gäller att få kontakt med andra. Denna farliga kärleksskola är hård men orättvis.

Älskog i en älgskog. Djur behöver ingen kärleksskola.

Grundregler för socialt umgänge

En viktig grundregel när det gäller socialt umgänge är att man absolut inte får vara sig själv, och lika absolut inte känna sig som hemma, för då skämmer man bara ut sig maximalt. Var istället som en helt annan person än dig själv – exempelvis en trevlig, ärlig, spännande och rolig människa, och inte det trista perversa äckel du annars säkert brukar vara.

Om du ska lyckas ”få till det” med någon annan människa krävs det antagligen att du använder det s k papperspåsetricket:
Har du snygg kropp men fult ansikte så får du ha en påse över huvet. Men är hela du ful får din partner ta på sig påsen för att slippa se dig.

Undvik dina vanliga fula knep för att få kontakt

Eftersom Farbror Torsten är så oerhört desperat har han provat många olika sätt att få kontakt med andra livsformer för att kunna inleda en dialog. Här nedan följer några exempel på hur du inte ska göra.

Min kärleksskola lär dig att inte ta för dig hur som helst.
Min kärleksskola lär dig att inte ta för dig hur som helst.

Om det är ont om plats, exempelvis på bussen, kan den desperate erbjuda en attraktiv person att sitta i dennes knä. Om du mot all förmodan skulle lyckas blir det ännu bättre om man precis innan haft ut klister på knät, för då har man fått någon att bli fäst vid en. Prova inte detta där hemma. Endast Farbror Torsten som är proffs klarar av det.

En annan usel idé är att i trängsel på bussen/tåget låta handen ta för sig på lite distans, så att det inte syns vem som tafsar, alternativt ser ut som om det är någon annan. För då kan man nämligen, efter att man haft sitt lilla roliga, stiga fram som anständighetens försvarare och likt dagens hjälte låtsas avbryta trakasserierna.

Du kan också göra det stora misstaget att spela blind – blindkäpp och fejkade blindglasögon används med fördel. Det hela går ut på att man ”råkar” stöta på folk och då ”av misstag” känna och klämma där man alltid velat men inte vågat. Sedan startar man förstås samtalet med att be om ursäkt, allt för att inte få nyllet sönderbankat.

Tåget går för gott om du inte drar in huvudet i tid.

Ragga på krogen

Farbror Torsten har själv upplevt hur du kan göra när du ska ragga på krogen. Dels genom att leverera raggningsfraser och dels genom ”instruktionerna” nedan. Gör motsatsen!

INSTRUKTIONER
Gå på krogen och sup upp dina sista slantar. Upptäck att du är för blyg för att ta kontakt med ett fruntimmer. Sup mera. Börja flirta. Bli ignorerad. Sup igen. Gå på toa. Missa toan när du pissar. Svär. Gå ut i baren igen och sup. Misslyckas med att flirta. Bli ignorerad när du raggar upp en gammal skata. Schup mera. Schänn hur asberusad och upphetsad du börjar bli. Ragla fram till något kvinnligt och schäj att hon har schyssta lökar, asså. Så en fet jädra schmäll mitt i nyllet alltschå. Dratta på aschlet. Resch dig upp och drick upp en övergiven drink i baren. Flirta ohämmat med allt och alla. Mischlyckas. Förschök igen med nya ännu mera desperata raggningsförschök. Konstatera att inget hjälper. Snubbla omkull på golvet och ge en fager dam skulden. Med lite tur tycker hon schynd om dig, kansche väcks hennes moderskänslor, och vips så har du fått napp till slut.

Nu när du har lärt dig hur du inte ska göra har du ökat dina chanser. Till till att använda skydd när det är dags.

Dejta och uppvakta dig själv

Både du och jag vet att du i alla fall ibland i livet kommer att bli du och dig själv som hamnar ensamma i soffan. Kanske vill ingen annan ha dig, kanske är du ensam av andra anledningar.

Säger då icke den heliga skrift, att i skolen älska eder själv såsom eder nästa? Nej. Men Farbror Torsten älskar ingen, så därför får han fixa det här med dejting, romantik och uppvaktning på egen hand.

Så här gör du för att vara romantisk mot dig själv så du kommer i bra stämning inför din ensamstund:

 • Överraska dig med ett blommogram.
 • Bjud ut dig själv på middag (liten risk att du får ett nej, eller hur?).
 • Ta dig med ut och se solnedgången tillsammans med sig själv.
 • Sitt i TV-soffan och mys och håll din egen hand (eller annan lämplig kroppsdel).
 • Lämna ett romantiskt meddelande, typ ”Jag tycker om dig, det gör ingen annan”. Eller skriv en liten raggningsreplik.
 • Gå ut och dansa. Glöm inte att spara sista dansen till dig själv, helst ska det vara en tryckare. Då kanske du till och med får följa med dig själv hem för lite rajtantajtan!

Gör du dessa saker så faller du nog till föga för dig själv och börjar gilla dig och kanske till och med bli lite småkär. Du är din bästa chans att få ett ja, glöm aldrig det.

Tänk bara på detta:

 • Ett nej är ett nej, även om det kommer från dig själv.
 • Respektera dig själv, behandla dig själv som du vill att andra ska behandla dig.
 • Var dig själv, du om någon kan se om du förställer dig och gör dig till – och då blir det bara pinsamt.
 • Gå inte för snabbt fram i ditt förhållande, det är inte säkert att du är redo för dig själv.
 • Ge gärna dig själv komplimanger, men gör det inte för stort eller för ofta så det ger ett desperat intryck.