Sagor och galna historier

När Farbror Torsten ska skriva en historia eller en saga så är denna generator för sagor hjärtat av sten i den patetiska skapandeproceduren. Sist Farbror Torsten räknade på saken fanns det rent matematiskt miljarder olika kombinationer som du kan slumpa fram.

Sagogeneratorn som bygger på den där leken där varje person ska skriva en mening var på ett papper och sedan vika bort den delen så att nästa person inte kan läsa vad som redan är skrivit. Man börjar uppifrån och person ett skriver något med ”Det var en gång…” och viker ned den delen av papperet. Nästa person fortsätter sagan med att skriva nästa mening och sen vika ned lite till av papperet. Ofta ska någon skriva en mening som börjar med ”Mamma sa…” och så nästa person skriver då ”Pappa sa…” och sen någon som hittar på slutet. Ja, du fattar.

Om någon av alla sagor på denna sida visar sig överensstämma med verkligheten så är det ett sammanträffande, en slump, en avsiktlighet, eller en kombination
av dessa saker. Då är det av största vikt att du inte bryr dig och blir kränkt. Gå istället till Farbrors pinsamma ursäkter så förklarar han vad som hänt.

Alla nedanstående sagor, eller snarare berättelser, historier och texter, är original skrivna av Farbror Torsten. Vissa av dem har publicerats på andra sajter, för att de helt enkelt stulits eller om man så vill kopierats.

Synopsis till de flesta Beck-filmer

Ett brutalt mord begås. Alla poliserna blir bestörta och suckar tungt. Gunvald blir förbannad. Mordutredningen går trögt. Martin Beck tar en stänkare med sin knäppa granne. Allas privatliv är lika dåligt som FarbrorTorsten.com eller helt obefintligt.

Gunvald blir förbannad och bryter mot reglementet. Ett nytt mord begås. Poliserna suckar och blir stressade. Beck får problem med familjen. Gunvald blir förbannad. Beck tar en stänkare med sin granne. Ett vittne förhörs motvilligt i ett rum med konstig belysning.

Gunvald blir förbannad och hotar med stryk. Vittnet talar. Polisen kommer mördaren på spåren. Mördaren lurar polisen.

Gunvald blir vansinnigt förbannad och våldsam. Mördaren ger upp av ren skräck för Gunvalds besinningslösa raseri. Slut.

Att julhandla

Så fruktansvärt kallt det var utomhus. Varmt och skönt att komma in i butiken. Var finns de där grejorna. Den ljuvliga värmen strömmar genom kroppen. Gud, så många människor det är här inne. Där borta finns den där presenten. Vad trångt det är. Flytta på dig! Snart framme. Nu. Nej, jag såg den först! Din jäv…

F-bannat varmt här inne. Svetten börjar komma. I alla fall på delar av kroppen. Detta verkar gälla alla andra människor också. USCH, vad det luktar. Var är den någonstans. Jaha, där borta. Nu ska jag väl hinna i tid. Attans! Jag hade omkull något. Ähh, låtsas som om det var någon annan.

Jag svettas snart ihjäl. Varför skulle jag ha så varma kläder på mig? Och vad har den där grisen ätit då? Massor av vitlök eller? Usch, nu vill jag härifrån. Folk trängs ju som kreatur vid matdags. Bara en kvar? Dessutom trasig. Då får det vara. Jag drar. Vilken hög ljudvolym det är här inne. Öronen värker. Fötterna också, alla trampar ju på dem. Kläderna är ju snart blöta av svett. Måste till den underbara svalkan utomhus. Flytta på er! Ja, just du! AJ! Idiot. Trängsel och svordomar är tydligen standard här. Hjälp! Nu sitter jag fast. Snart orkar mitt gamla manshjärta inte längre! Så där ja. Nu bär det av utåt. Vadå trängas? Jag ska inte köa. Jag ska ut. Men jag trängs ju inte! Jag skiter väl i eran jädra kö! AJ!

Undrar om mina blodkärl klarar ett försök till att komma igenom jättekön som blockerar utgången? Mitt blodtryck är säkert över 160. Nu! AJ! NEJ! Hjärtat slår så konstigt. Åhh, nu svartnar det. Mörker… Tystnad… Äntligen lite vila. Äntligen lugn och ro… Var är jag? Vad kallt det börjar bli! Aha, jag är utanför butiken. Vad himla kallt det är. Usch, bäst att gå in i butiken igen.

Jag slog ihjäl henne med en hammare

Jag lovar att rubriken ovan är alldeles sann. Och att du antagligen kommer att tycka som jag om du läser hela detta verklighetsbaserade kåseri på FarbrorTorsten.com.

Det var förra sommaren som jag kom i bråk. Jag hade tydligen blockerat vägen för en någon som ville fram och ha stället för sig själv. Låt oss kalla henne för Lisa. Hon var relativt stor och vägrade ge sig. Inga argument eller övertalningsförsök hjälpte. Så när det sunda förnuftet tydligen inte räckte sträckte hon på sig och bjöd upp till kamp. Situationen var hotfull och jag kände mig pressad att handla i självförsvar. Innan jag själv hann bli angripen slog jag därför ihjäl henne med en hammare. Jag slog tills hon bara var en blöt fläck.

Det låter hemskt, men jag tyckte faktiskt att det kändes bra att göra så. Ingen tvekan, ingen ånger, bara skoningslöst rättmätigt våld. Inte några samvetskval alls efteråt. Och det tycker jag inte att jag ska ha heller. Sådana här livsformer, om jag får kalla henne för det, finns det många av, så det blir ingen större skillnad om man slår ihjäl en av dem.

Den som påstår att hennes anhöriga blir ledsna och kommer att sakna henne har jag svårt att förstå. Är man anhörig till Lisa tror jag inte att man är tillräckligt högtstående och utvecklad för att kunna känna så avancerade känslor som sorg och saknad. Och någon begravning blir det förstås inte. Lisas lik får helt enkelt ligga och ruttna och tyna bort. Det blir nog bäst så.

Inte heller de människor som var i närheten när det skedde brydde sig om att jag brutalt dödade Lisa. Det kan jag förstå. Sådana som hon verkar ju mest springa omkring utan att göra så mycket konkret nytta. Fast det kan ju vara svårt att veta exakt vad som rörde sig i hennes dumma lilla huvud innan jag skoningslöst krossade det. Men det var säkert inga stora visioner eller viktiga saker. Frågan är snarast om det var något alls, och om det någonsin har funnits en enda vettig tanke där.

Naturligtvis kommer inte polisen att bli inblandad. De bryr sig inte når sådana som Lisa blir ihjälslagna. Skulle de mottaga någon form av polisanmälan skulle de antagligen skratta och välja att inte starta någon förundersökning. Lagen ger nämligen inte mycket till utrymme att döma folk som rättvist bankar ihjäl sådana som värdelösa lilla Lisa.

Förklaringen är att Lisa var en vanlig skogsmyra. Och budskapet är att verkligen läsa hela texten innan du dömer den som skrivit den eller den som texten handlar om.

Sagan om snövite Farbror Torsten och de sju dvärgarna

Det var en gång sju dvärgar som bodde tillsammans med den snövite Farbror Torsten. I flera år hade alla sju dvärgarna både jobb och ett bra kollektivavtal i gruvan. Då behövde inte snövite Farbror Torsten arbeta särskilt mycket alls med FarbrorTorsten.com utan kunde strunta i allt vad arbetslinje heter.

I herrens år anno 2022 var det andra bullar.

Butter hade blivit arbetslös sedan han skällt ut och förolämpat både fackrepresentanten och gruvans chefer. Butter anses socialt inkompetent av arbetsförnedringen som inte förmedlar honom några riktiga jobb. Han röstar vänster för att få högre a-kassa.

Blyger har diagnostiserats med social fobi och blivit sjukpensionär. Röstar vänster för att få högre sjukersättning.

Toker blev efter att ha fått sparken diagnostiserad med ADHD och aspergers. Han anses av förskingringskassan inte kapabel att förvärvsarbeta, men ses som fullt arbetsför av arbetsförnedringen. Tokigt eller hur? Toker röstar vänster för att få mer bidrag, eller sjuklön, eller nåt annat, vem vet? Han kanske är det han heter.

Kloker började plugga på högskola redan i slutet av 1990-talet när sossarna satt i regeringen. Utbildning löser alla problem var ledordet i sann svensk naiv anda. Kloker pluggar än och kommer aldrig att få jobb, för han har varit borta från arbetsmarknaden för länge för de kvalificerade jobben och är överkvalificerad för de enklare jobben.

Trötter har utmattningssyndrom och blivit utbränd. Sjukpensionär sedan många år. Röstar vänster för att få högre sjukersättning.

Prosit är sjukpensionär sedan många år. Lever helt isolerad på grund av sina kroniska nysningar. Snorsprutande är ingen merit varken socialt eller i arbetslivet. Röstar vänster för att få högre sjukersättning.

Glader var så glad där nere i gruvan att han ansågs vara gay och hamnade i bråk med några homofober. Glader blev därför uppsagt på grund av arbetsbrist, som det så diplomatiskt heter när folk ska få sparken av andra skäl. Glader är nu långtidsarbetslös, men glad ändå. Röstar vänster för att få högre a-kassa.

Snövite webbmastern för FarbrorTorsten.com sitter framför datorn på sin feta röv och i enligt med de borgerliga partiernas arbetslinje jobbar hårt för att försörja sig och via skatten betala dvärgarnas alla sjukpensioner, ersättningar och bidrag. Inte konstigt han är blek om nosen. Snövite Farbror Torsten röstar höger för att få mer jobbskatteavdrag av borgarna och jävlas med de sju dvärgarna.