Politiskt korrekt – floskler och dumma citat

Vill du också göra karriär som politiskt korrekt? Då är det här generatorn för dig. Låt dig inspireras av alla härliga PK-ord.

Farbror Torsten vill också bli politiskt korrekt (PK) för att komma undan med det mesta. Därför tränar han sig på att säga dessa politiskt korrekta floskler som de flesta i PK-media och feministvänstern borde gilla.

Hoppas nu bara att ingen ”pålitiskt kårrekt” tar illa upp av denna generator. Farbror Torsten lovar att hans ”verdegrunnd” är rätt och att han tar avstånd från ”pattriarkatet”.

Så blir du PK, politiskt korrekt

Vill du också bli politiskt korrekt, PK? Då får vi börja med att definiera vad det betyder.

Enligt Wikipedia är politiskt korrekhet följande:
”Politisk korrekthet, alternativt PK, är en nedsättande beteckning på en inställning där man är överdrivet noggrann med att följa rådande politiska värderingar[1], följa den dominerande trenden i samhällsdebatten. Mer specifikt i västvärlden idag menas med begreppet ”politisk korrekthet” vanligen en strävan att undvika att på ett sätt som kan uppfattas som negativt särskilja människor utifrån kön, etnicitet, kultur, sexuell läggning, religiös tro, ideologisk uppfattning, funktionsnedsättning, ålder, med mera.”

Tillhör du den svenska PK-Eliten är det särskilt viktigt att du inte trampar någon på tårna utan uppför dig i debatten.

PK-eliten toppar laget med Ernman, Gardell och Schyffert. Det är viktigt att vara politiskt korrekt.
PK-eliten toppar laget med Ernman, Gardell och Schyffert. Det är viktigt att vara politiskt korrekt.

För att bli PK krävs det att du har en politisk kompass som pekar mot mitten eller mot vänster, likt de tre musketörerna på fotot ovan. Det vill säga att du är helt naiv och okritisk när det gäller saker som invandring, integration, klassklyftor, rättvisa och ägande.

Politiska floskler från Torstens stora käft

Farbror Torstens politiska karriär i övrigt innehåller även andra sorters politiska floskler och dumma citat. Passar bra då vi befinner oss i kategorin skitsnack och generatorer. Mata fram dem här!