En viktig resa av Dan Eliasson

Fotot på Dan Eliasson stulet från Steget Efter på Twitter.
Fotot på Dan Eliasson stulet från Steget Efter på Twitter.

Efter att ha kört polismyndigheten i botten med pinsamma metoder belönades Dan Eliasson med att ta över myndigheten MSB. Han har där ställt till det maximalt för att testa om myndigheten verkligen klarar av att vara just Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. 

– Kanske var de inte riktigt beredda på mig, men nu vet du hur de ska hantera en vandrande krishärd, fnissar Dan Eliasson.

Träning ger färdighet. Har du i ditt testande av myndigheter och beredskap inte gått eller snarare flugit för långt när du åker utomlands mitt i en pandemi?

– Jag har avstått många resor, som de till närmaste matbutik. De får någon annan göra åt mig. Men lyxresan till Kanarieöarna mitt under brinnande pandemi var nödvändig för det är bättre väder… jag menar det var en viktig planeringsresa! 

– Dessutom har jag lyckligtvis en dotter som bor där så jag kan skylla på att jag firade jul med hennes familj. Och det tills jag infört all nödvändig administration och byråkrati som de behöver, säger Dan Eliasson och skrattar.

Satirtidningen måste vid det här laget ställa frågan om Eliasson förstår kritiken mot att han till skillnad från många andra gör en utlandsresa när det är pandemi. 

– Det är skillnad på folk och folk. Jag tillhör den statliga adeln och kan göra så här, men det är inget som ni vanliga undersåtar någonsin kommer att få in i era små trinda huvuden. 

Så avslutas intervjun och Dan Eliasson återgår till det nya toppjobbet som pappersvändare på Regeringskansliet. Där i maktkampen mellan S och MP råder det kaos för jämnan, så kanske är det på den anhalten i hans karriärresa som han passar in bäst. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)