Snöskottning godkänt för RUT-avdrag

Det populära RUT-avdraget utökas och omfattas från och med 2018 även för snöskottning. Ett krav är att arbetet utförs som en hushållsnära tjänst, vilket innebär dammsugare och borste. Klassiska redskap för snöskottning som snöskyffel och snöslunga ger ingen rätt till RUT-avdrag.

Det utökade RUT-avdraget har naturligtvis dragit igång den så kallade pigdebatten igen.
– Det här bevisar att det svenska samhällsklimatet blir allt kallare. Vem ska skotta snö åt snöskottarna? Det här gynnar bara de rika, medan de fattiga tvingas arbeta och göra rätt för sig som om de ville bli rika eller något, säger Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt. 

Liberalernas partiledare Jan Björklund är däremot positiv. 
– Bla bla bla vi i Alliansen kom på det här avdraget bla bla politiskt skryt bla bla angrepp på de rödgröna bla bla, säger han.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)